Nemzetközi daru és emelőgép mini magazin

Márkafüggetlen nemzetközi daru és emelőgép mini magazin. Építőipari hírek, illetve építőipari gépekkel (darukkal, emelőgépekkel) kapcsolatos cikkek, kiállítások, események, érdekességek, újdonságok.

emeléstechnika : építészet

Átalakulás várható az anyagmozgató és személyemelő gépek piacán. Nem a klasszikus gépgyártó cégek diktálnak már.

Komoly átalakulás és verseny várható az anyagmozgató és személyemelő gépek piacán, amelyet 3 márka termékével (arról készült videóival) be is mutatok. Genie, KUKA, FANUC az anyagmozgatásban és személyemelésben


Az anyagmozgatás szektoról általánosságban a következőt kell tudni azok számára is, akiknek ez a terület ez idáig ismeretlen volt.
Összességében az anyagmozgatás, így a daruzás, személyemelés és rakodó piac ellátását mindig is gépekkel végezték.

Talán nem meglepő, hogy az ezen a piacon klasszikusnak számító márkák gyártói úgy összességében a hatékonyságnövelés, környezettudatosság, energiamegtakarítás, humán biztonság, költséghatékonyság, stb.. célok fejlesztésében versenyeztek.

Akár csak a járműiparban. Jobb üzemanyagok, korszerűbb motorok, szoftverek és anyagok beépítése, egyszóval felhasználó barát termékek megalkotása a mezsgye.

Viszont! Amíg a klasszikus cégek, a tipikus járműipari vonalon versengenek, addig a robotikára szakosodott cégek már messze-messze meghaladják azt a technológiát, amelyre azt lehet mondani, hogy jelenleg itt tart az anyagmozgatás piaca.

Azért írom ezt hangsúlyosabban is, hogy legyen letisztult az, hogy az anyagmozgatás szektora nem lett versenyképesebb saját dinamikáját tekintve a kereslettől. Ez a következő jelenti: Technológia vásárlás haladó piacokról.

Az anyagmozgató szektor klasszikusai számára így idővel az igazi konkurensek a robotikát jól kifejező cégek jelentik majd. Egyszóval amikor az anyagmozgatás gazdaságának "képletes büdzséje" ott fog tartani, hogy megfizethető is lesz az innováció, akkor már a robotika piacáról lehet technológiát vásárolni. Miért? Mert egyszerűen az ügyfelek fizetési képességei és adott országok kereslete az anyagmozgatás piacán nem egyezik a más piac dinamikájával.

Az alapvető modellt az anyagmozgatásban, mint tendenciát az jellemezte, hogy annyira érdemes, vagy lehet fejleszteni, amennyire az eladható is. Ilyen értelemben nem célszerű a kort meghaladni, hiszen nem lesz eladható, leginkább kifizethető, vagyis nem lesz vásárló az adott termékre. Innentől fogva a fejlesztés ezen a piacon egy lomha, egymásba fonódó, egymást felvásárló, eladó, feldaraboló és egyesítő tendenciákat mutató piac lett.

Ahol nagy értékű gépekkel dolgoznak, és kínálatra fejlesztenek, ott a legtöbb esetben a fejlődést maga a piac szükségei lassítják és gyorsítják. Többnyire lassítják.

Hogy egy triviális példát mondjak, sok esetben a fogyasztók nem is igényeltek volna olyan anyagmozgató gépeket amelyek szoftverikusan fejlettek. Viszont ha a globális piacon megjelennek az okos termékek, akkor idővel az ügyfeleknek is ez eladható lesz, holott - és ez fontos- egy-egy gyártó cég már tizen évvel ezelőtt is tervezett hasonló anyagmozgató termékeket. A piac tud fojtó és húzó is lenni (ez nyilván nem egy lineáris szabad keresletet jelent, sokkal inkább egyfokú feszült piaci helyzetet).

Már most lényegesebb különbségek vannak kontinensenként, nem beszélve az országok közötti különbségekről.

Magyarországra jellemzően 3 jegy illik az anyagmozgató és személyemelő gépek piacán


1, Használt terméket vásárol 2, Külföldi gyártók termékeit értékesíti  3, Gyárt
  • Legyen például ez a személyemelő gépek piaca. Igen kevés cég gyárt itthon gépeket versenyképes mennyiségben (okkal). Ezért leginkább az egyedi megrendelések jellemzőek.
  • Igen kevés cég vásárol külföldi cégektől új gépeket, kivétel a nyagobb beruházó cégek, melyek elsősorban saját építőipari projektjeihez "kapják" vagy vásárolják ezeket a gépeket. Ezek a gépek idővel kiadásra (bérlésre) kerülnek, mivel csak projekt szinten dolgoznak. Így leginkább ingatlanfejlesztő cégektől lehet magas minőségű és újnak számító gépeket bérelni.
  • Viszont leginkább a használt gépeket vásárolnak és ennek okán a szervizek is élénkebben teljesítenek, hiszen rendszeres szükség van erre ezeknél a gépeknél is.

Videózzunk: A KUKA személyemelő gépeinek fejlettségi szintjéről, és termékeiről szólnak az első videók, majd nézzük meg, hogy egy tipikusan klasszikusnak számító emelőgép márka most holt tart a saját szintjén (azaz meglévő fogyasztó igények szintjén)! Utána pedig jöjjön egy FANUC "robot kar", ami már most az emelő és rakodó gépeket túlszárnyalja.


KUKA Triple Lift - aminek még neve sem ollós, pedig az!Genie® GS™-1330m innovatívnak számító ollós emelője
FANUC M-2000iA Series - Az anyagmozgató gépeket, karos emelőket, rakodó darukat veszélyeztető terméke

Én azt gondolom, hogy nem kell fűzni megjegyzéseket a videókhoz, de annyit mindenképpen érdemes leszögezni, hogy egy piac - véleményem szerint - ott kezd bedögleni és lomhább lenni, amikor a büdzsék javarészt a konkurens, vagy piac elemzésre kerül ráfordításra, és nem pedig a szabad fejlődésre, akár ezzel vállalva az adott piacnak az elvesztését, később pedig egy piaci metamorfózisnak köszönhetően annak újra megtalálását.

Érdemes ezen mindenkinek elgondolkodni.

Remélem hasznosnak találták a cikket és érdemes volt megnézni.

Amennyiben ez a cikk megosztásra kerülne, úgy mindenképp köszönöm azt!

További oldalak és hirdetési felületek:

Daruzás, daru bérlés

Daru bérlés és személyemelő gépek kölcsönzése árakkalDaruzás, daru bérlés: Daruzás, vagy személyemelés? Darut, vagy emelőgépet szeretne bérelni? Darukat gyakran bérelnek építkezésen, építőanyagok és nehéz gépek emelésére,…


Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés: Tudnivalók a toronydaru bérlési lehetőségeiről A toronydarukra sokoldalú felhasználás jellemző. Alkalmazhatóak kisebb, nagyobb épületek építésénél, ipari üzemeknél, valamint…


Autódaru, mobildaru bérlés

Autódaru, mobildaru bérlés bérlésAutódaru bérlés: Mobildaruk, autódaruk Általános tudnivalók és ismertetők az autódaruzásról és mobildarukról, darus teherautókról és a pótkocsira (utánfutóra) szerelt darukról.…


Mini daru, pókdaru bérlés

Mini daru, pókdaru bérlésMini daru bérlés: Pókdaru kölcsönzés Általános tudnivalók a mini darukról és a pókdarukról A mini daruk alkalmazási területe nagyon…


Kosaras emelő bérlés

kosaras emelő bérlése

Kosaras emelő bérlés: Általános olvasnivalók a kosaras emelő bérléséről és az emelőgépek felhasználhatóságairól A bérlők részéről a köztudatban személyemelő gépeknek…


Ollós emelő bérlés

Ollós emelő bérlésOllós emelő bérlés: Ollós emelő, az igazi hidraulikus munkaállvány Általános tudnivalók az ollós emelőkről: Az ollós emelők csak fel és…


Hirdetési felület

daru és személyemelőgép hirdetések és reklámokHirdetési felület, reklám lehetőségek: Tóth Gergely Adószám: 555-47376-1-22 operator@pannon-daru.hu Betöltés… Hirdetési felületek: Daruzás, daru bérlés Daruzás, daru bérlés Daruzás, vagy…

Nincsenek megjegyzések:

bconline.hu

...darukról, expo-król, szoftverekről, és újdonságokról a nagyvilágból...
Üzemeltető: Blogger.