darus reklám engedélyezése Kérjük, támogasson minket az ingyenes, minőségi újságírás biztosításában, azáltal, hogy kikapcsolja ezen a weboldalon hirdetésgátlót, cserébe kultúrált és releváns hirdetéseket jelenítünk meg
2020. március 12., csütörtök

március 12, 2020
Az XYZ Reality ír társaság holografikus építkezéseket valósított meg a HoloSite névre hallgató védőszemüveg segítségével, amely lehetővé teszi az építőknek és az építőipari személyzetnek a tervrajzok megtekintését élő 3D-ben is.Az XYZ Reality alapítója, David Mitchell, Umar Ahmed és Murray Hendrikson társalapító.A HoloSite virtuális valóság rendszerét különösen az építkezési helyekre fejlesztették ki, amely lehetővé teszi a nagyobb építési projekten dolgozók számára, hogy előzetesen megtekintsék a terveket teljes méretű 3D-ben vetítve "kézzelfogható" módon.

Mi értelme van egy 3D-s épület tervezésének, ha ezután ezeket a terveket sík, 2D alakúvá alakítjuk papíron? Ez a gondolat alkotott meg egy új, a XYZ Reality által kifejezetten építkezési helyek számára kifejlesztett virtuális valóságrendszert.

A koncepciót régóta használják a repülőgépgyártásban, lehetővé téve így a mérnököknek és a tervezőknek, hogy a fizikai prototípus tényleges építése előtt igazolják a tervek érvényességét, és fényt derítsenek a hibalehetőségekre.

A HoloSite segítségével elsősorban a hibákat tudjuk kiszűrni már a tervezés szakaszában.

Mitchell szerint ezek az építési hibák azt jelentik, hogy a projektköltségek 7–11% -al csökkenthetőek, és a megaprojektek esetében ez átlagosan 70 millió fontot (80 millió eurót) jelent.