2020. február 14., péntek

február 14, 2020
Ausztráliában nagyon sok elhalálozás és baleset történik daruzás és rakodás közben. Tény, hogy ebben az országban igen nagy ipari objektumok vannak jelen Magyarországhoz képest. Például: Olajfúró tornyok, szélturbinák, stb..

A balesetek nagy számának az oka a kilengés, amelyet okozhat szél, vagy egyéb statikus jelenség is, illetve maga a darunak az összeomlása is.

Az erős szél esetében a rakomány elfordul emelés közben, majd kileng, végül legrosszabb esetben, ha nem sikerül a kiegyenlítés, akkor összedől a daru. Más esetben a rakomány csapódik olyan helyekre, amelyek rombolást végeznek. Képzeljünk el egy nagyobb kilengést csak egy több tíztonnás konténer esetében.

Magát az összeomlást és a teher kilengését egy távirányítós szerkezettel oldották meg, amelynek köszönhetően nem kell testközelben lenni a veszélyesebb emelésekkor.

Lényegében egy "okos robot kampóról" van szó, amely képes kiegyenlíteni ezeket a forgásokat, kilengéseket, akár 15 csomós szélben is.

Meglepő, hogy csak összefogással sikerült ez a fejlesztés, hiszen a háttértőkét egy Startup segítségével szerezték meg.

A "kalapozó" startup neve: Blackbird Ventures, és 5 millió dollárt sikerült ezáltal összegyűjtenie a Roborigger-nek. Kitalálója: Derick Markwell.

Lássuk a Roborigger bemutató filmjét:Mi a titka a Roborigger-nek? 

Egy lenkerék és egy vezeték nélkül irányítható toló ventilátor:)

3  modellben kapható, 10, 15 és 20 tonnás teherbírással.

A West Perth-i gyárban már 30 tonnás modell is készült.

A Roborigger kiváló példája annak, hogy a robotizáció hogyan segíti majd a biztonságos munkavégzést, és gyakorlatilag szinte minden lehetséges.

A jelszó ebben az iparban is a mechanika támogatása robotizációval, az emberi munkaerő biztonsága érdekében is.


Kiállítások 2020-ban


SaMoTer 2020 - Verona

Samoter a Nemzetközi földmozgató és építőipari gépek kiállítása Olaszország vezető rendezvénye, amely az építőiparral foglalkozik. Egyesíti a földmunkák és az építőipari gépek gyártóinak szövetségeit. A 31.szériát 2020. március 21. és 25. között tervezik. A SaMoTer 2020 -ra több mint 400 kiállító és 50 500 látogató a világ minden tájáról érkezik Verona Fiera-ra a SaMoTer 2020 programra. A vásár minden kapcsolódó ágazat szakértőit ​​és kulcsszereplőit vonzza, és számtalan lehetőséget teremt a jelenlévő iparági szakemberek számára.

LogiMat 2020 - Messe Stuttgart

A LogiMAT-nál az európai vállalatok közös terepen mutatnak be emelőket, könnyű daru rendszereket és hevedereket egy fedél alatt. A kereskedelmi látogatók meglátják, milyen gyorsan tudnak testreszabott emelő megoldásokat létrehozni minden iparág számára: autóipar, öntödék, légvezetékek építése, acélművek, élelmiszeripar, offshore gyógyszeripar és még sok más. A LogiMat 2020 átfogó áttekintést nyújt az ágazat fő területeiről, mint például: a Raktározás és az üzemeltetési eszközök, a Csomagolás, rakománytechnika és -rendszerek, a megrendelő rendszerek, a szállításhoz és a szállításhoz szükséges szoftverek és még sok más.

Expo 2020 - Dubai

Az év egyik legjobban várt eseménye az Expo 2020 lesz, amelyre Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben kerül sor. A rendezvény októberben nyílik meg és 173 napig tart, amelynek során a résztvevők 192 országos pavilon felfedezésére kínálkozhatnak. Az Expo 2020 helyszín középpontjában a szépen domború Al Wasl Plaza lesz, amelyet építészeti remekművé vált. A kupola belsejét textil borítja, és ez lesz a világ legnagyobb 360 ° -os vetítési képernyője, 240 vetítőt használva, amelyek a szerkezet körül helyezkednek el. A kupola belsejében található talaj szökőkutak és kertek ad otthont, ahol a látogatók élvezhetik a magán a kupolán megjelenített videókat.Álláslehetőségek


Munkalehetőségek darus, daru gépkezelő, daru-vezető állások terén - Magyarországon és Németországban

A fizetesek.hu leírása szerint egy darukezelő átlag fizetése 266 409 - 436 598 HUF tartományba esik. Feladatai között szerepel: Mobil és toronydaruk kezelése és figyelemmel kísérése. Nehéz és nagyméretű anyag emelése, áthelyezése és leengedése a darugém segítségével. Jegyzetek vezetése a daru üzemeltetéséről. A rábízott daru üzemképességének ellenőrzése. Munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi elvek betartása. Az átlag életkor 26+, és nők 0%-ban vesznek részt ezen a területen:)

Következő

Régebbi bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések