darus reklám engedélyezése Kérjük, támogasson minket az ingyenes, minőségi újságírás biztosításában, azáltal, hogy kikapcsolja ezen a weboldalon hirdetésgátlót, cserébe kultúrált és releváns hirdetéseket jelenítünk meg
2020. február 20., csütörtök

február 20, 2020

Az Industry 4.0-val együtt érkezik a Quality 4.0, amely egy új szintje a termelési minőség javításának.


Mielőtt belemélyednénk a részletekbe 2 fogalmat kell tisztáznunk.

1. Prediktív: előre-kikövetkeztetett (matematikai alapon, meglévő számok alapján) jövőbe mutató számítás.A prediktív adatokkal való dolgozás alapja hogy a tényekre való építkezés során, átlépve a valóságot, már fiktív folyamatokat elemzünk, amelyek még nem váltak valóra - így mint egy potenciális felkészülési lehetőséget - lépéselőnyt biztosítva, amennyiben ezek a számítások valósak. Ha valósak, akkor nagy a nyereség, ha nem, akkor az annak elemzésére fordított idő a veszteség.2. Virtuális ikermodell. Egy gyártás minden munkafolyamatainak virtualizálása, amely során egy digitális gyárat "üzemeltethetünk" valósághűen. Itt az idő nem fizikai, akár 5043 ig is előreláthatunk adatokat. Ennek érdemi része nincs, sokkal inkább arra, hogy adott változók bevezetésére hogyan reagál a gyár. Tehát szimulálni lehet infrastrukturális változtatásokat nyereség veszteség alapon egy szimpla laptopról, annak érdekében, hogy választásunkat segítse. Ez mind-mind a döntéstámogatás része. Véleményem szerint a tökölés mesterműve, elnézést.

Quality 4.0


A Quality 4.0 prediktív módon elemzi a virtuális ikermodellben szimulált gyárat, így téve adatfüggővé a döntéshozókat és a személyzetet is.

Tényleg nehéz ezt a témát komolytalanság nélkül elmagyarázni, de próbáljuk meg szárazon:

"Egy intuitív, kód nélküli modellező eszköz segítségével a prediktív minőségi szimulációt hajtják végre a termelési folyamatok vizuális térképezésére. Ezenkívül a modellt digitális ikerré alakítják, amely olyan minőségi mutatókat gyűjt, mint például az OEE, az első átadott hozam, az elutasítási arány stb. Végül az üzleti szabályok által vezérelt minőségi riasztásokat használják fel a bizonytalanság kiküszöbölésére, miközben felgyorsítják a minőségi kérdés kivizsgálását.

Az eszközhasználat és a hozam javítja pontosan azt, ami megfelel. A teljes gyártási rendszer holisztikus képét felismerve a rendszer elősegíti a gyártási mérnököket , a minőségmenedzsereket és a gyártósor vezetőket a gép hatékonyságának javításában. A legtöbb kísérlettel ellentétben Seebo győzedelmeskedéssel bírt az IoT, AI és a szimuláció ügyes összehangolásában egy ipari ökoszisztémában. A prediktív karbantartástól a prediktív hulladékgazdálkodásig, a prediktív minőség és a termelés optimalizálásáig rendszerük lehetővé teszi az átfogó képet az üzemről egyetlen műszerfalon."  

hú:) Quality 4.0