darus reklám engedélyezése Kérjük, támogasson minket az ingyenes, minőségi újságírás biztosításában, azáltal, hogy kikapcsolja ezen a weboldalon hirdetésgátlót, cserébe kultúrált és releváns hirdetéseket jelenítünk meg
2020. február 23., vasárnap

február 23, 2020
A vezeték nélküli megoldások az elmúlt évtizedekben kifejezetten a háztartási, a már egyébként is innovatív szektorokat fejlesztette fel. Elmozdult minden a hordozható, és okos világ felé, annak érdekében hogy az emberek rugalmasabban éljenek.

Meglepő viszont az, hogy komolyabb ipari szektorokba sokkal lassabb ez az átállás. Ha nem is rugalmatlanságról van szó, de a bevált és klasszikus megoldások, amely gyakorlatban működőek, nem feltétlenül váltotta ki ezen piacok érdeklődését a vezeték nélküli világ felé.
A jég viszont megtört, sőt, élvezni is kezdi például a daru és emelőgép-gyártás piaca is a vezeték nélküli irányítás előnyeit.

Miért is jó? Szinte mindig a baleset-megelőzéssel kezdődik a történet, majd folytatódik a karbantartás és szerviz szükségletek csökkenésével és végződik az olcsóbb és gyorsabban kezelhető technikai hibákkal. Emellett egyszerűsíthetik és korszerűsíthetik a műveleteket azáltal, hogy csökkentik a gyártási környezetben működő eszközök mennyiségét, amelyek valószínűleg meghibásodnak, ugyanakkor csökkentik azoknak a technológiáknak a mennyiségét is, amelyek nagyobb valószínűséggel szenvednek elkopástól.Hasonlóképpen, a felső daruk üzemeltetői számára a vezeték nélküli megoldások - vagy legalábbis kevesebb vezetékkel rendelkező megoldások - egyre gyakoribbak, az emelőberendezések vezérlőrendszereivel, amelyek rádiófrekvenciákat használnak. Így számos potenciális előnyt kínálva.

Jim Kluck, a Columbus McKinnon, az amerikai székhelyű emelő- és mozgásvezérlő szakember, a Magnetek márkájú vezérlő és automatizáló rendszerek globális termékmenedzsere megerősíti, hogy az emelőszektor távolodik a rendszerektől, amelyek kiterjedt huzalozást igényelnek.

"A huzalozás csökkentésével a hibaelhárítás megkönnyíti azokat a szolgáltatókat, akiknek már nem kell átvezetniük egy vezetékcsomagot a probléma megoldásához."

Ennek pedig ismét komoly piaci hatása lehet a daru és emelőgép alkatrész gyártó cégekre nézve is, a felzárkózás terén, így sok esetben vélhetően kooperációs fejlesztésekben is érdekeltek lehetnek további tech cégekkel, még most, míg a versenyképesség nem lett teljesen kimondva.
"Költség-haszonnal járnak az üzemeltetők is, mivel kevesebb rézvezetéket fognak használni a bemenetekhez és kimenetekhez" - tette hozzá Kluck, aki szerint a daruk használói egyre inkább rádióvezérelt rendszereket alkalmaznak, hogy távolabb maradjanak a terhektől.