darus reklám engedélyezése Kérjük, támogasson minket az ingyenes, minőségi újságírás biztosításában, azáltal, hogy kikapcsolja ezen a weboldalon hirdetésgátlót, cserébe kultúrált és releváns hirdetéseket jelenítünk meg
2020. január 14., kedd

január 14, 2020


A Mammoet a világ legmagasabb óriáskerekének, Ain Dubainak az építése során a legnehezebb és legmagasabb tandem-emelést hajtotta végre.

kép forrása: constructionweekonline.com


Ain Dubai a Bluewaters partján helyezkedik el Dubai szívében, és miután működőképes, átfogó képet nyújt a lakosoknak és a látogatóknak Dubai városáról és annak partvidékéről.

A projekt korai szakaszában való részvétel lehetővé tette a Mammoet számára egy olyan telepítési módszer bemutatását, amely nagyobb hatékonyságot, biztonságot és költséghatékonyságot eredményezett. Javasolták a legnagyobb elemek, a lábak és az orsó felszerelését közvetlenül az uszályról, ahová érkeztek, az alapokra két szuper nehéz emelődarukkal. Ez kiküszöböli az átmeneti tárolás, a bárkák szállításának és a szélsőséges magasságban történő munkavégzés szükségességét.A lábakat és az orsót mások előre gyártották, mielőtt bárkával szállították a telepítési helyre. Csökkentette a bárkával járó útvonalak számát, és minden alkatrészt biztonságosan a talaj szintjén építették fel, mielőtt a helyükre emelték volna, kiküszöbölve a magasságon történő munka veszélyét.

Miután a bárkán álltak, a lábakat biztonságosan lebegtették a helyre. A telepítéshez a Mammoet párosította a világ legnagyobb darut, az 5000 tonnás PTC 200-DS gyűrűs darut, egy 3000 tonnás lánctalpas daruval.Mammoet elmondta, hogy világrekordot állított fel azáltal, hogy az 1900 tonnás orsót felemelte a négy láb fölé, részletezte a CTM.

A Mammoet nyolc kerékpántot és ideiglenes küllőt emelt fel. A 3000 tonnás lánctalpas daru volt az egyetlen olyan daru, amely képes ezeket az emeléseket végrehajtani.

Három és fél hónap alatt a Mammoet támogatta az ideiglenes küllők eltávolítását, amíg mind a nyolc ideiglenes küllő leválasztásra nem kerül a kormányról. Mindegyik 112 méter hosszú, 470 tonna súlyú fülkét a Mammoet 600t és 400t lánctalpas darukkal megemelve felemelték a szerkezetről.