darus reklám engedélyezése Kérjük, támogasson minket az ingyenes, minőségi újságírás biztosításában, azáltal, hogy kikapcsolja ezen a weboldalon hirdetésgátlót, cserébe kultúrált és releváns hirdetéseket jelenítünk meg
2019. december 12., csütörtök

december 12, 2019


Somersetnek van néhány tisztességes turisztikai látványossága. Van Cheddar (ahonnan a sajt származik) a híres szorosával; ott vannak a Wookey Hole bemutató barlangok (szintén nagyon sajtosak); és természetesen minden évben megrendezésre kerül a Glastonbury Fesztivál a középkorú zenerajongók számára.

De most van egy másik mérföldkő a turisztikai nyomvonalon, írja a TCSE: Ez pedig a Big Carl, a világ legnagyobb szárazföldi daru .

A Big Carl (vagy a Sarens SGC-250, hogy hivatalos címet kapjon) most kezdte meg első feladatát - hatalmas előregyártott alkatrészeket emel a két új atomreaktorba a Hinkley Point C erőműben a Somerset partján.

A darun a belgiumi Sarens udvarán végezték el a végső teszteket, névlegesen képes 5000 tonnás maximális terhelést felemelni, és ez a legerősebb típusú daru.