7.11.18

Reserva Natural Atitlán - vállalati társadalmi felelősségvállalás

Vállalati társadalmi felelősségvállalás

Helyi dolgozók, beszállítók és termékek: A Reserve előnyben részesíti a helyi munkavállalókat, termelőket és beszállítókat.

Újrahasznosítás és újrafelhasználás : A Reserve újrahasznosítja és újrahasznosítja a papírt, a műanyag tartályokat, az acélkábeleket, az ágyneműt, az olajokat stb. Támogatjuk az önkormányzat gyűjtőközpontját az újrafeldolgozáshoz.

Műanyagok : A Reserve nem használ egyetlen használatos műanyag zsákot vagy szalmát. Olyan termékeket választ ki, amelyek figyelembe veszik a csomagolást vagy a tartályt, hogy minimális környezeti hatást biztosítsanak.

Semillas de Ajachel (Ajachel Seeds) : a többi szállodával együtt a Reserve támogat egy környezeti nevelési és szabadtéri programot a gyermekek számára az általános általános iskolákban.

A lepkék tenyésztése : A Reserve a nőket és a fiatalokat neveli a lepkék otthonában. A krizsalidákat a Reserve vásárolja meg. Ez biztosítja a befogadó növények és biológiai sokféleség jelenlétét a közösségekben, miközben jövedelemforrást biztosít a családoknak.

Native species faiskolák : A Reserve egy őshonos faiskolákkal közösen kezeli a tó hatóságot (AMSCLAE) a vízgyűjtő területének újraerdősítésére.

Az erdőtelepítés : a San Buenaventura-völgyben a Reserve 150 ezer natív fát felfelé ültetett, hogy menedéket és táplálkozási területeket hozzon létre a helyi állatvilág számára. Fenntartjuk a faanyag fenntartható használatát is.

Erdővédelem : A Reserve támogatja a San Jorge La Laguna önkéntes tűzoltóit, berendezéseket és egyéb erőforrásokat, valamint közösen ellenőrzi az erdőtüzeket a San Buenaventura-völgyben.

Gazdasági előnyöket generál : A tartalék megbízható jövedelemforrásokat biztosít a helyi családok számára (útmutatók, rangsorok, karbantartás, szálloda, konyha és fogadás), jó munkakörülményekkel, méltányos fizetéssel és a törvény minden előnyével.


Fenntarthatósági politika

Általános fenntarthatósági politika: A Reserve-ban minden tevékenységünkben támogatjuk a fenntartható turizmust a környezetre, valamint a társadalmi, kulturális és gazdasági örökségünkről.

Általános Környezetvédelmi Politika : A Reserve-ban megteszünk minden szükséges lépést a hatékony felhasználás és a víz-, villamosenergia- és üzemanyag-megtakarítás érdekében. Megfelelően kezeljük a szilárd és folyékony hulladékokat, minimalizáljuk a káros gázokat és erős szagokat. Aktívan védjük a vízgyűjtő ökoszisztémákat, megőrzik a vadon élő területeket és a biodiverzitást.

Általános társadalmi-kulturális politika : A Tartalékban támogatjuk a helyi fejlesztési tevékenységek tervezését, megvalósítását és előmozdítását, beleértve az oktatási, környezeti, sport-, művészeti és karitatív tevékenységeket. Tiszteletben tartjuk a helyi és szomszédos közösségek szellemi tulajdonát, és megvédjük kulturális örökségünket. Különleges intézkedéseket tesznek munkatársaink, a családi és a személyes élet összeegyeztetésére.

A gyermekek és serdülők szexuális kizsákmányolása elleni általános politika : A Tartalékon nem engedélyezzük azokat a tevékenységeket, amelyek támogatják vagy elősegítik a lányok, fiúk és tizenévesek kereskedelmi vagy szexuális kizsákmányolását.

​A kulturális és történelmi örökség védelmét szolgáló általános politika : A Tartományban biztosítjuk a kulturális és történelmi örökség védelmét a törvények, normák és előírások betartásával, a táj tiszteletben tartásával, megfelelő méretarányban és információkkal és a helyi népekkel és kultúrákkal kapcsolatos tisztelettel. Támogatjuk a kulturális, művészeti, régészeti és történelmi érdeklődésre számot tartó turisztikai látogatásokat, támogatjuk a kulturális örökség megőrzését, a szellemi tulajdonjogok tiszteletben tartását és a természetes környezet értelmezését a megfelelő magatartási kódexek alapján.

A kulturális örökség megőrzésére vonatkozó politika : A Reserve-ban a guatemalai törvényeket betartjuk a közösségek kultúrájának sokféleségének tiszteletben tartása mellett, miközben értékeljük és támogatjuk a kifejezéseket, beleértve a helyi hagyományokat és kultúrát.

A biológiai sokféleség megőrzésére vonatkozó általános politika : A Reserve-ban biztosítjuk az Atitlán vízgyűjtő területének megóvását és az állatok biológiai sokféleségét, támogatjuk a környezeti nevelést, újraerdősítik és aktívan népszerűsítik a legfontosabb élőhelyek megőrzését.

Általános politika az elektromos energia és üzemanyagok megtakarításáért : Folyamatosan mérjük a villamosenergia-fogyasztást, terveket készítettünk és konkrét intézkedéseket fogadtunk el a természetes világítás és fűtés használatára. Olyan eszközöket és berendezéseket használunk, amelyek hatékony energiafelhasználásra terveztek, minimálisra csökkenti a hő- vagy hidegveszteséget bizonyos területeken és berendezésekben. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére szolgáló eljárások vannak.


A levegő, a talaj vagy a víz szennyeződésének szabályozása : A levegő, a talaj és a víz szennyeződésének megakadályozására irányuló kezdeményezések széles körén keresztül biztosítjuk a környezet védelmét.

https://www.atitlanreserva.com/copy-of-attractions

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések